JARROD DICKENSON – BIG TALK

Artiest info
Website
facebook
Label: Hooked Records

Folk- en countryzanger Jarrod Dickenson is een Texaan in hart en nieren. Hij werd geboren en groeide op in het stadje Waco, maar hij verhuisde via Austin en Brooklyn naar countrymuziekstad Nashville in Tennessee om er zijn muzikale carrière te lanceren. In de coronazomer van 2020 mocht ik voor ‘Rootstime’ een recensie neerschrijven van zijn album “Ready The Horses”. Even voordien had hij ook een vijf coversongs tellende EP “Under A Texas Sky” uitgebracht met zijn versies van een nummer van Roy Orbison, Willie Nelson, Doug Sahm, Ester Phillips en Guy Clark.

Nu voorzag hij ons van een exemplaar van zijn allernieuwste plaat “Big Talk” waarop hij tien nieuwe eigen composities heeft verzameld. Jarrod Dickenson debuteerde in 2008 met de plaat “Ashes On The Ground” en hij bracht in 2012 ook nog het album “The Lonesome Traveler” op de markt. Het zelfgeproducete album “Big Talk” werd opgenomen in ‘Studio Nashville’ in Nashville, Tennessee met de instrumentale hulp van basist Ted Pecchio (van ‘Tedeschi Trucks Band’), elektrisch gitarist JP Ruggieri, drummer Jano Rix die op enkele songs ook op piano of Hammondorgel meespeelt en er zijn net als bij zijn vorige plaat ook nu weer mooie backing vocals van zijn Ierse echtgenote Claire (Ward) Dickenson.

Jarrod speelt zelf op akoestische en elektrische gitaren terwijl hij voor de heerlijke folksong “Home Again” vocale support krijgt van Oliver Wood, de Amerikaanse frontman van de folkgroep ‘The Wood Brothers’ die daarmee optreedt naast zijn broer Chris Wood en de hier ook meespelende Jano Rix. Bij het nummer “Prefer To Lose” komt er een vijfkoppig blazersensemble voor leuke trompet-, saxofoon- en tromboneklanken zorgen en die rol wordt in de albumafsluitende song “Goodnight” overgenomen door een strijkerskwartet in een erg mooi arrangement van de Engelse songschrijver, producer en multi-instrumentalist Ethan Johns.

Op de twee video’s bij dit verhaal kunt u genieten van de rockende openingstrack “Buckle Under Pressure” en het catchy swingende “With Any Luck”. Het warme stemgeluid van Jarrod Dickenson excelleert vooral in de ballad “Prefer To Lose”, het bluesy liefdesliedje “If You’re Looking” en het enkel met akoestische instrumenten begeleide slotnummer “Goodnight”, een ballad die wij hier maar al te graag labellen met ‘onze favoriete song’ uit het album “Big Talk” van Jarrod Dickenson.

(valsam)